Спецпроєкт «Історії перемог»: історії реальних людей, які довели, що рак – не вирок

Спецпроєкт «Історії перемог»: історії реальних людей, які довели, що рак – не вирок - фото

Спецпроєкт «Історії перемог»: історії реальних людей, які довели, що рак – не вирок - фото

Общество
02 июня 2021 10:03

Всеукраїнська кампанія «Бути поруч» розпочинає спецпроєкт «Історії перемог»: досвід людей, які подолали рак, у підтримку тих, хто зараз із ним бореться.

За даними МОЗ, на початок 2021 року в Україні на обліку у медзакладах перебуває мільйон онкопацієнтів, тобто кожен 42 українець живе і бореться з діагнозом - рак. І для новоявленого пацієнта, і для його оточення він стає випробуванням на міцність. Однак приклади людей, які пройшли цей шлях і перемогли хворобу, дозволяють впевнитись, що рак – не вирок.

Втім саме лікування, здебільшого тривале, фізично та емоційно виснажує. Тому, крім безпосередньої терапії, важливо формувати та підтримувати правильний настрій для протистояння недузі. Це стало можливим зокрема завдяки Всеукраїнській соціально-освітній кампанії «Бути поруч». На сайті пацієнти та їхні близькі можуть отримати професійну психологічну підтримку від онкопсихологів, інформацію щодо видів та лікування раку від експерів НІРу, порядку дій при діагнозі, рекомендації з харчування. Також проєкт спрямований на розвінчання міфів про рак та боротьбу з канцерофобією в українському суспільстві.

Для поглиблення цієї місії в рамках проєкту «Бути поруч» запущено спецпроєкт «Історії перемог», частиною якого можуть стати ті, хто поборов рак і повернулися до повноцінного життя. Це не далекі від сучасних реалій люди з якимись особливими привілеями, а  люди, які як і всі закінчують виші, ходять на роботу, виховують дітей та будують плани на майбутнє. Але їхня мужність та азарт жити заряджатиме онкопацієнтів на шляху до одужання!

Тих, що вибралися з лап онкології – не одиниці. Їх тисячі, і це не просто вдача, а цілеспрямована потужна та щоденна, кропітка  робота кожного онкосевайвера, яка є не менш важливою ніж, власне, лікування медичними препаратами. Тож, мета спецпроєкту «Історії перемог» – звернути увагу на особистий подвиг цих людей для того, щоб і інші відчули у собі сили боротися. Рак можна і треба лікувати, після раку можна і треба жити. Допомогти онкопацієнтам витримати це протистояння до кінця, який стане початком нового щасливого життя і покликаний спецпроєкт «Історії перемог».

  • Спецпроєкт «Історії перемог»: історії реальних людей, які довели, що рак – не вирок фото
  • Спецпроєкт «Історії перемог»: історії реальних людей, які довели, що рак – не вирок фото 1
  • Спецпроєкт «Історії перемог»: історії реальних людей, які довели, що рак – не вирок фото 2

Спецпроєкт «Історії перемог»: історії реальних людей, які довели, що рак – не вирок фото

Якщо у вас є досвід боротьби з раком, долучайтеся до спецпроєкту: заповнюйте анкету, розповідайте свою історію за посиланням і ставайте частиною спільности «Бути поруч» . Це найкраща підтримка як для тих, хто проходить цей шлях, так і для суспільства вцілому, адже освіченість змінює свідомість.

Стати частиною та слідкувати за спецпроєктом «Історії перемог» можна на сторінці «Бути поруч» у фейсбук та на сайті у розділі «Історії життя».

ТОП РАЗДЕЛА
Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях