Чи зміняться тарифи на тепло в Україні під час опалювального сезону 2022-2023

Чи зміняться тарифи на тепло в Україні під час опалювального сезону 2022-2023.

Чи зміняться тарифи на тепло в Україні під час опалювального сезону 2022-2023. Фото: Shutterstock.com

Комуналка
23 червня 2022 10:55

Через те, що зараз Україна має економно ставитись до своїх ресурсів, влада вважає, що ця зима буде надскладною. Попередньо відомо, що взимку температура повітря у квартирах українців не буде перевищувати 20 градусів, але і не буде нижчою за 16. Тарифи на тепло обіцяють не змінювати.

Про це написав міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, завданням влади є забезпечення безперервності тепла взимку, тож до холодів варто готуватися вже зараз. Українцям не варто перейматися з того приводу, чи почнеться опалювальний сезон вчасно. Відповідь влади - так, адже для цього є всі передумови.

Проте Чернишов зауважив, що людям, які звикли жити взимку з відкритими вікнами та "обігрівати вулицю" не варто цього робити. 

- Вважаємо, що оптимальна температура в оселі має коливатися в межах 18-20 градусів, але в жодному разі не нижче 16 градусів. Як в ощадливих країнах розвинутої Європи, - зауважив міністр.

Олексій Чернишов нагадує, що від кожного українця залежить те, як ми переживемо цю зиму. В свою чергу, влада розуміє всі ризики, які можуть з'явитися під час холодів, та активно готується до них. Усі ймовірні проблеми та шляхи їх вирішення обговорювали на установчому засіданні Штабу осінньо-зимового періоду.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що раніше про "найскладнішу зиму за роки незалежності" говорив і президент Володимир Зеленський. Причиною цього, звісно ж, є повномасштабне вторгнення РФ в Україну і бойові дії. У зв'язку з цим, президент поставив Уряду завдання зробити так, щоб тарифи на газ та електрику під час наступного опалювального сезону не змінювалися.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах