Що у Міненерго говорять про можливе підвищення тарифів на електроенергію

Що у Міненерго говорять про можливе підвищення тарифів на електроенергію.

Що у Міненерго говорять про можливе підвищення тарифів на електроенергію. Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Комуналка
18 квiтня 2023 17:48

У Міністерстві енергетики переконані, що для відновлення енергосистеми в Україні можуть підняти тарифи на електроенергію для населення, проте остаточне рішення щодо цього поки що не ухвалили.

Нагадаємо, що про підвищення тарифів на світ заговорили у лютому 2023 року. Тоді радник прем'єр-міністра Юрій Бойко розповів, що навесні планують розглянути модель підвищення тарифів на електроенергію. Такий крок змушений, бо він допоможе подолати кризу в енергетиці. За його словами, тарифи можуть підняти у чотири рази, оскільки зараз тариф для побутових споживачів приблизно вчетверо нижчий за реальну ціну енергії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні, 18 квітня, на прес-конференції у Києві голова Міненерго Герман Галущенко заявив, що питання щодо підвищення тарифів ще обговорюється. Він зазначив, що цей крок може допомогти з відновленням енергосистеми, яка постраждала через російські обстріли минулої осені та взимку.

Галущенко заявив, що те, що енергетики утримали систему за таких важких умов, дуже великий виклик. Тому потрібно підготуватися до наступного осінньо-зимового періоду та провести ремонтну кампанію.

- Питання тарифів ще обговорюється. Але чого тільки не пишуть зараз: і 6 грн/кВт-год, і 8 грн/кВт-год. Будемо дивитися, - підсумував Галущенко.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах