Карта бойових дій в Україні 22 вересня

Карта бойових дій в Україні 22 вересня.

Карта бойових дій в Україні 22 вересня. Фото: ua.news

Події
22 вересня 2022 08:34

22 вересня в Україні розпочалася 211-а доба війни з російськими окупантами. Через масштабні невдачі та втрати в особистісному складі Росії довелося оголосити часткову мобілізацію, щоб призвати на війну ще понад 300 тисяч людей. Хоча, як зазначають аналітики, наказ Путіна мобілізувати частину резерву РФ не дасть значної бойової сили Росії ще декілька місяців і не позбавить Україну можливості звільнити більшу частину окупованої території до зими.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 22 вересня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

21 вересня українські війська продовжили контрнаступ на Лиман і, ймовірно, намагалися прорвати російську оборону навколо Ямполя. Активні бойові дії відбуваються у Дробишевому.

Карта бойових дій в Україні 22 вересня.Карта бойових дій в Україні 22 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Українські війська відбили спробу російської атаки поблизу Куп’янська вздовж річки Оскіл. Цей звіт свідчить про те, що російські війська, ймовірно, роблять обмежені спроби загрожувати нещодавно відвойованим українським позиціям.

Карта бойових дій в Україні 22 вересня.Карта бойових дій в Україні 22 вересня. Фото: www.understandingwar.org

ЗСУ проводять кампанію оперативного блокування окупантів у Херсонській області. Протягом минулої доби українські війська завдавали ударів по російській техніці, матеріально-технічному забезпеченню, транспорту та засобам управління на півдні України. Наші військові вдарили по заводу напівпровідників, де розміщувалась російська база, а також по переправі біля Антонівського мосту. Також 21 вересня наші захисники вразили росіян у Чорнобаївці та Новій Каховці.

Російські війська продовжують наносити удари по українській військовій техніці в Правдиному, тоді як ЗСУ завдають ударів по російській військовій техніці в Давидовому Броді.

Карта бойових дій в Україні 22 вересня.Карта бойових дій в Україні 22 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжили наземні обстріли східних околиць Бахмута та Авдіївки, а також регулярні обстріли вздовж лінії фронту в Донецькій області. Наші захисники відбили російські атаки на Веселе, Соледар, Зайцеве і Курдюмівку, Бахмутське, а також неподалік Бахмута.

Росіяни обстріляли Слов’янську ТЕС, ймовірно, у рамках продовження кампанії Росії з деградації критичної інфраструктури України. Російські сили також проводили звичайні обстріли на заході Донецької області та сході Запорізької області та перекинули додаткові російські сили на лінію фронту в Запорізькій області.

Карта бойових дій в Україні 22 вересня.Карта бойових дій в Україні 22 вересня. Фото: www.understandingwar.org

21 вересня російські війська завдали ударів по невизначених об’єктах інфраструктури в Запоріжі та області, а також у Синельниківському районі Дніпропетровської області й у Шевченковому та Очакові Миколаївської області

Українські війська завдали окупантам значних втрат у Запорізькій області, вбито 50 осіб особового складу, знищено 15 одиниць військової техніки та склад боєприпасів у Мелітопольському і Пологівському адміністративних районах.

21 вересня ворожі обстріли пошкодили комунікаційне обладнання та трансформатор для реактора №6 на Запорізькій атомній електростанції.

Російські війська продовжували регулярний вогонь по українських позиціях на протилежному від Енергодару березі Каховського водосховища. Також вчора з'явилися повідомлення про вибухи в Чорному морі поблизу Севастополя.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах