Карта бойових дій в Україні 20 січня

Карта бойових дій в Україні 20 січня.

Карта бойових дій в Україні 20 січня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
20 сiчня 2023 07:24

20 січня в Україні розпочалася 331-а доба повномасштабної війни, яку розпочала Російська Федерація. На сході України зараз тривають важкі бої на кількох напрямках,а на півдні окупанти обороняють свої позиції та проводять навчання мобілізованих.

РФ активно співпрацює із Білоруссю, що може створити умови для російського нападу на Україну з Білорусі. Але наразі розвідка не повідомляє про таку небезпеку. Російська армія не має можливостей проникати в глиб України вздовж кількох напрямків, як це було на початку 2022 року. Росія і Білорусь обговорюють, зокрема, і створення спільного регіонального угрупування військ та спільне бачення війни в Україні. Також Кремль почав поширювати свою інформаційну операцію, просуваючи неправдивий наратив про ескалацію війни, якщо Україна отримає зброю, що здатна вразити російські сили в тимчасово окупованому Криму.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публикує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 20 січня.

Карта бойових дій в Україні 20 січня.Карта бойових дій в Україні 20 січня. Фото: understandingwar.org

Українська армія продовжує вести контрнаступ біля Сватового, а росіяни проводили обмежені контратаки для повернення втрачених позицій під Кремінною. Наразі запеклі бої тривають на підступах до Кремінної та поблизу Діброви. ЗСУ відбили напади російських окупантів поблизу Тернів Донецької області та Білогорівки Луганської області.

Карта бойових дій в Україні 20 січня.Карта бойових дій в Україні 20 січня. Фото: understandingwar.org

Минулої доби російські війська продовжили наступальні дії навколо Соледару. Українські сили відбили штурми окупантів біля самого Соледару, Верхньокам'янського, Солі та Красної Гори. Російські війська, ймовірно, атакували українські позиції вздовж лінії Краснополівка-Роздолівка-Веселе та в напрямку Благодатного, а біля Парасковіївки розпочалися бої.

За інформацію РФ, нещодавно окупанти захопили Кліщіївку, що неподалік Бахмута. Чи правда це - невідомо, адже українські офіційні особи нічого з цього приводу не коментують. У Генштабі ЗСУ лише повідомили, що українські війська відбили російські штурми біля самого Бахмута та поблизу Кліщіївки, Олександро-Шултиного та Курдюмівки.

19 січня також продовжилися наступальні дії в районі Донецьк – Авдіївка. ЗСУ відбили ворожі штурми біля Водяного, Мар’їнки, Побєди та Парасковіївки. Окрім наступу, російські війська продовжують вести регулярний вогонь непрямим наведенням уздовж лінії зіткнення в Донецькій та східній Запорізькій областях.

Карта бойових дій в Україні 20 січня.Карта бойових дій в Україні 20 січня. Фото: understandingwar.org

Минулої доби російські війська продовжували локалізовані наступальні операції в Запорізькій області 19 січня. Українська артилерія розгромила частини російської 58-ї  загальновійськової армії, які намагалися атакувати на цьому напрямку. Зокрема, на позиції неподалік Степового українські сили ліквідували три російські танки та близько 30 військовослужбовців. Натомість окупаційний депутат Запорізької області Володимир Рогов стверджував, що росіяни чотири населені пункти поблизу Оріхова.

19 січня російські війська продовжували вести вогонь уздовж лінії зіткнення в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Окупанти продовжують використовувати запальні боєприпаси проти цивільної інфраструктури на тимчасово окупованих територіях.

Карта бойових дій в Україні 20 січня.Карта бойових дій в Україні 20 січня. Фото: understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах