Польща надасть Україні декілька тисяч тонн палива

Польща надає Україні декілька тисяч тон палива.

Польща надає Україні декілька тисяч тон палива. Фото: mmr.net.ua

Транспорт та інфраструктура
19 травня 2022 20:50

Польща допоможе Україні вирішити проблему з відсутністю палива. Країна відправить до України декілька тонн бензину з польських запасів. Наша держава почне їх отримувати вже на наступному тижні.

Про це розповідає "Польське Радіо" з посиланням на слова міністерки економіки України Юлії Свириденко. Вона обговорила це питання на зустрічі з польською міністеркою клімату та навколишнього середовища  Анною Москвою у Києві.
 
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зазначила Юлія Свириденко, до початку війни 97% палива в Україну постачала Росія і Білорусь. Однак тепер ми не співпрацюємо з цими країнами, а Кременчуцький нафтопереробний завод, який виготовляв велику кількість палива, був знищений російськими ракетами. Саме через це в Україні почався дифіцит палива.

У рамках допомоги України влада Польщі  відправить 25 тисяч тонн бензину, щоб збалансувати ринок пального. 

Анна Москова зазначила, що наразі ведеться робота зі збільшення пропускної спроможності польсько-українського кордону щодо транспортування палива, цілком можливо, що для бензовозів на КПП буде створено окремий "зелений" коридор. За словами польської політикині, такої гарної співпраці між польськими та українськими паливними компаніями ще не було. Польща обіцяє продовжувати її і в мирний час.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що деякі українські АЗС вже встановили приблизні ціни на паливо та газ після відмови Кабінету міністрів регулювати його вартість.  

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах