У Міненерго прокоментували панічні заяви щодо виїзду за кордон

У Міненерго прокоментували панічні заяви щодо виїзду за кордон.

У Міненерго прокоментували панічні заяви щодо виїзду за кордон. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
20 листопада 2022 19:55

У Міненерго запевняють, що "панічні заяви", які прозвучали у вітчизняному громадському просторі про необхідність українцям на зиму виїхати за кордон через нестачу електроенергії, не мають підстав.

Нагадаємо, генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко в інтерв'ю для ВВС сказав, що українським громадянам слід подумати про альтернативне місце проживання на три-чотири місяці, і виїхати за кордон або в західну частину України. Цей вислів широко обговорювався в інтернеті та набув резонансу.

Згодом після виходу інтерв'ю Тимченко відмовився від своїх слів. У компанії ДТЕК заявили, що їхній директор не закликав виїжджати за кордон, що його неправильно зрозуміли.

А виконавчий директор YASNO Сергій Коваленко заявив із цього приводу, що владі потрібно завжди мати план для різних ситуацій. Він визнає, що у сфері енергетики "може стати гірше і до цього морально та організаційно потрібно бути готовими".

Згідно із заявою Міненерго, ситуація з енергопостачанням в Україні хоч і складна, але контрольована. Існуючі графіки планових відключень у комбінації з екстреними відключеннями допомагають стабілізувати енергосистему. Завдяки відключенням проводяться ремонтні та відновлювальні роботи.

Також Міністерство закликає мешканців України добровільно скорочувати споживання електроенергії, бажаний рівень для кожного домогосподарства – економія на 25%.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах