Міністр енергетики України про відключення та блекаут

Міністр енергетики України про відключення та блекаут.

Міністр енергетики України про відключення та блекаут. Фото: focus.ua

Транспорт та інфраструктура
02 сiчня 2023 19:37

Енергетики розробили спеціальні рішення для роботи в умовах постійних  обстрілів, заявив міністр енергетики України. Відключення світла точно триватимуть до кінця опалювального сезону.

Українські енергетики знайшли рішення, які дозволяють українській енергосистемі залишатися стабільною та забезпечувати подачу світла при регулярних атаках на інфраструктуру з боку Росії. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко. Технічні рішення торкаються як генерації, так і передачі електроенергії. До них входять і заходи щодо фізичного захисту енергетичних об'єктів.

Міністр впевнений, що ймовірність блекауту - суто теоретична, тому що система утримається та готова до нових обстрілів. Про це заявив Галущенко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Графіки відключень точно будуть актуальними до кінця опалювального сезону в країні. При цьому енергетики зараз працюють над тим, щоб відключення стали плановими та прогнозованими, щоб споживачі могли знати заздалегідь час, коли світло буде вимкнене.

У процесі моніторингу дотримання графіків відключень виявили порушення, найчастіше винні в них оператори систем розподілу. Вживаються заходи, запевнив міністр, зокрема вони торкаються керівників.

Нагадаємо, нещодавно Vgorode розповідав, що у Мінцифри пояснили, чому при відключенні світла пропадає мобільний інтернет.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах